‘Wie is die winkel?’ 

‘Wie is die winkel?’

Op vrijdagavond 27 oktober opent de jonge fotograaf Eva Roefs, o.a. fotograaf bij de Volkskrant, Fotofestijn Meierijstad 2017!

Na de opening is voor de genodigden de foto-expositie van Zien & Doorzien, de fotowerkgroep van Phoenix Cultuur, te zien.

Ik presenteer mijn serie ‘Wie is die winkel?’ 

Tijdens een bezoekje aan de website veghelcentrum.nl viel de presentatie van de winkelier en haar of zijn winkel me zwaar tegen. Uit de foto’s van de winkelier, van de winkels en hun koopwaar sprak geen enkele vorm van beleving of trots. Trots op hun winkel, plezier in hun vak, ik zag het nergens aan af. 

Omdat ik ruim 45 jaar in Veghel woon ken ik een aantal van de mensen achter de winkels persoonlijk. Ik koop er al decennia lang m’n brillen, nieuwe schoenen, een nieuwe fiets, elke vrijdagavond een lekker vissoepje of op zaterdag weer wat klusmateriaal. 

Ik heb een aantal ondernemers geportretteerd, in hun zaak, met hun koopwaar. Om een sterke verbinding te leggen tussen de persoon en zijn koopwaar. Bij wie koop welke waar, dat is telkens weer de vraag en het uitgangspunt van elk portret. 

En omdat ze het al moeilijk genoeg hebben in de wereld van internetverkopen, wilde ik ze deze welverdiende platform en aandacht geven. Mijn devies is, doe zoveel mogelijk je boodschappen in je eigen dorpskern. 

Fotofestijn Meierijstad 2017: Vijf verschillende fotoclubs 

Onder de naam 'Fotofestijn Meierijstad' presenteren de enthousiaste leden van liefst vijf verschillende fotoclubs van eind oktober tot eind november hun mooiste prenten aan het grote publiek. De fotoclubs Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Fotogroep Zooomm (WijNu) en Fotowerkgroep Zien & Doorzien (Phoenix Cultuur) exposeren vijf achtereenvolgende weekenden eigen werk op vijf verschillende locaties. Uitgebreid overleg heeft ertoe geleid dat het aanbod zeer divers zal zijn. Van landschappen/stillevens tot stadsfotografie en portretten. Van abstract tot avondfotografie. Daarnaast zijn er op diverse locaties AV-series en korte fotoseries, dit alles omlijst met passende muziek.


Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee