Expositie Fotocollectief Zien & Doorzien op de Noordkade, 3 en 4 november 2012 

Expositie Fotocollectief Zien & Doorzien op de Noordkade, 3 en 4 november 2012 Elk jaar werkt eenieder van de fotowerkgroep Zien & Doorzien, aangesloten bij Kunsteducatie-instituut Pieter Brueghel te Veghel, een serie uit die aan het einde van het cursusjaar wordt geëxposeerd.
In het cursusjaar 2011-2012 heb ik het idee opgepakt om een serie te maken over de Veghelse industrie. Veghel is een zeer bedrijvige gemeente, met grote jongens binnen haar grenzen.
Ter voorbereiding ben ik 's avonds over de industrieterreinen gaan fietsen, om te zien waar er 's avond en 's nachts bedrijvigheid is. Zo heb ik een aantal bedrijven verzameld en benaderd. Ik heb de bedrijven geïnformeerd over mijn idee; 4 van de 5 bedrijven stemde ermee in. Ik heb bij elk bedrijf een of twee avonden gefotografeerd.
De resultaten zijn onder het menu 'Expositie(s)' te bekijken.
Omdat we als fotowerkgroep ons werk onder een grotere groep van belangstellenden wilde brengen hebben we het deze keer wat grootser aangepakt. In weekend van 3 en 4 november hebben we een expositie georganiseerd op het terrein van het nieuw te ontwikkelen kunst- en cultuurcluster De Noordkade in Veghel. Er zijn in het weekend zo'n 450 à 500 bezoekers op af gekomen. We willen er een jaarlijks terugkerende happening van maken. Nu PieterBrueghel-MIK zich in 2013 ook gaat vestigen op de Noordkade, zal dat geen probleem zijn.

Veghel werkt, dag èn nacht! 

Veghel werkt, dag èn nacht! Al jarenlang maakt Veghel deel uit van de Top 10 van 'Zakensteden van Nederland’. De nadruk ligt op food, maar de industrie en de transport zijn ook goed vertegenwoordigd. Er zijn vele bekende namen gevestigd in het Veghelse; Mars, Sligro, Jumbo, MaisonVandenBoer, AgriFirm-CHV, FrieslandCampina, ThyssenKrupp, DHL, Kuehne&Nagel, MBI Beton, enz.
 
In 2011 heb ik dus het idee opgepakt om de Veghelse industrie, die 24 uur per dag actief is, in beeld te brengen.
De bedrijven zijn enthousiast over het eindresultaat; er worden vele toepassingen voor gevonden. Natuurlijk fotopresentaties in de kantoren, maar ook relatiegeschenken voor werknemers die hun loopbaan beëindigen, of in jaarverslagen, of in bedrijfspresentaties, etc.
 
Bij elke serie wilde ik de dynamiek van het werken in beeld brengen. Bij de een zijn dat passerende vrachtwagens of bovenloopkranen, bij de ander zijn het goederen verplaatsende verlader-installaties of heftrucks. Overal zit er enige vorm van beweging in.
 
Ik bedank FrieslandCampina, MBI Beton, De Heus Mengvoeders en ThyssenKruppMaterials voor de gelegenheid en hun cooperatieve medewerking.


Eerste opnames zijn al uit 2008/2009. 

Eerste opnames zijn al uit 2008/2009. De drie opnames die u op deze pagina ziet dateren reeds van 2008/2009. Dat waren de eerste avondopnames van de Veghelse industrie. ZIj gaven mij de aanleiding om dat idee in 2011/2012 verder uitwerken. De eerste opname is van Mars Veghel, de tweede van het Jumbo-magazijn in aanbouw (op de Amert), de derde is van de Veghelse Beton Industrie.
De tweede opname van de Jumbo is gemaakt op de eerste cursusavond 'Creatieve Fotografie I', waar ik op de openingspagina al aan refereerde.
Toen dacht ik; Dit is het, fotograferen in het donker!

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee