Expositie Zien & Doorzien 2013

Expostie Fotocollectief Zien & Doorzien, 2 en 3 November op de Noordkade te Veghel 

Het eerste weekend van november organsieert MIK Pieter Brueghel/Fotocollectief Zien & Doorzien haar jaarlijkse foto-expositie. En voor de tweede keer op de Noordkade aan de NCB-laan 52-54 te Veghel.
De expositie maakt deel uit van SHOOT! Fotoweekend Veghel 2013, een samenwerkingsverband van MIK Pieter Brueghel/Fotocollectief Zien & Doorzien en Fotoclub Veghel.

Op de expositie van het Fotocollectief Zien & Doorzien exposeren de acht leden van het collectief hun werk wat ze afgelopen jaar hebben gecreëerd. De volgende exposities worden tentoongesteld:
Stilleven  l  Willie Jan Bons (Best)
Langs wegen en op muren  l  Geert Hendriks (St. Oedenrode)
Stil-leven  l  Margreet Hoefnagels (Uden)
V.A.W.  l  Karien Janssen-Schwiebbe (Veghel)
Licht op glassculpuren  l  Rien Lammers (Helmond)
Kinderkijkers  l  Cor van Oorschot (St. Oedenrode)
Veghel Autoffocus l  Leo Adank (Veghel)
In totaal worden er zo'n vijftig werken getoond; mijn werk wordt op 3 grote computerschermen in de vorm van doorlopende fotoshows.

Veghel Autoffocus ( http://www.leoadank.nl/1172651/veghel-autoffocus )
Dit is de titel van mijn foto-expositie dit jaar.
'Autoffocus' is een samenvoeging van de twee fotografie-termen 'autofocus' en 'out of focus'. 'Autofocus' staat voor het automatisch scherpstellen wat elke digitale camera standaard doet. 'Out of focus' staat voor foto's die onscherp zijn. En voor mijn fotoserie heb ik deze keer een wat minder conventionele werkwijze gebruikt, nl. (héél) onscherpe fotografie.
De techniek
Onscherpte wordt doelbewust in de fotografie toegepast, die techniek wordt wel de 'Bokeh-techniek' genoemd (Bokeh betekent onscherp in het Japans).
Door voor een groot diafragma (sluiteropening) te kiezen (dat betekent een lage diafragma-getal van b.v. 2,8 of 1,8, afhankelijk welk type lens je gebruikt) wordt het object waarop je instelt scherp en de objecten op de voor- en achtergrond onscherp.
Het aspect onscherpte is dus een algemene fototechniek die veelvuldig in de fotografie wordt, maar ik ben in deze foto-series met opzet doorgeschoten.
Korte omschrijving
Als grafisch opgeleide illustrator spreken de grafische en kleurrijke effecten van dit soort opnames mij enorm aan. Maar ook de vage grenzen tussen het wel en niet direct herkenbaar zijn van Veghelse en Eindhovense lokaties.
Ik heb het onscherp fotograferen gecombineerd met mijn nachtfotografie (sinds jaren mijn centrale thema), mijn dagelijkse omgevingen (Veghel en Eindhoven) en corporate indentities van bekende ondernemingen.

Kom kijken
Kom kijken en zie het resultaat, de reacties zullen uiteenlopend zijn. Je vindt het iets of niets ...
De expositie is op zaterdag en op zondag geopend; zaterdag van 11:00 uur tot 17:30 uur, op zondag van 10:00 uur tot 17:30 uur. De entree is via de ingang van Cultuurcafe De Compagnie.

Tot zaterdag 2 of zondag 3 november!

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee