Fotowerkgroep Zien & Doorzien opent Fotofestijn Meierijstad 2016 

Fotowerkgroep Zien & Doorzien opent Fotofestijn Meierijstad 2016 Met de foto-expositie van Zien & Doorzien, de fotowerkgroep van Phoenix Cultuur, opent het Fotofestijn Meierijstad 2016! Op vrijdagavond 28 oktober opent Hans van der Wijst, o.a. column-schrijver in Stadskrant Veghel, op ludieke wijze het festijn.

Ik presenteer mijn serie 'Kraaien, kauwen en roeken ...'

Corvus frugilegus, corvus corone en corvus monedula ...


Ze zijn niet geliefd, roeken zijn herrieschoppers, kraaien rovers en kauwen brutaal. Hoe meer je echter van deze vogels weet en hoe vaker je ze ziet, hoe mooier, interessanter en leuker ze worden. Ook al zaaiden ze vroeger dood en verderf en konden tovenaars en heksen zich veranderen in een raaf of kraai.


Krap een jaar heb ik naar deze vogels zitten kijken, gewoon onderweg, op parkeerplaatsen, in straten en op snelwegen, in bermen en groenstroken, overal kom je ze tegen. Actieve vogels zijn het, en nooit zijn ze alleen. Het meest actief waren ze met omploegen van graszoden, zoekend naar eten in de vorm van insecten.


Al enige jaren wilde ik een fotoserie maken van deze intrigerende zwarte, kraai-achtige vogels. Vol in de spotlights. En zo ‘in the picture’ alsof je er niet omheen kunt, met een haast menselijke uitdrukking en zeggingskracht. Kijk en beoordeel maar of dat is gelukt …
https://www.leoadank.nl/225353050/kraaien-kauwen-en-roeken

 


Vijf verschillende fotoclubs
Onder de naam 'Fotofestijn Meierijstad' presenteren de enthousiaste leden van liefst vijf verschillende fotoclubs van eind oktober tot eind november hun mooiste prenten aan het grote publiek. De fotoclubs Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Fotogroep Zooomm (WijNu) en Fotowerkgroep Zien & Doorzien (Phoenix Cultuur) exposeren vijf achtereenvolgende weekenden eigen werk op vijf verschillende locaties. Uitgebreid overleg heeft ertoe geleid dat het aanbod zeer divers zal zijn. Van landschappen/stillevens tot stadsfotografie en portretten. Van abstract tot avondfotografie. Daarnaast zijn er op diverse locaties AV-series en korte fotoseries, dit alles omlijst met passende muziek.

5 Exposities op 5 locaties
Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met de kwaliteit die de regionale amateurfotografie te bieden heeft. U zult versteld staan van de geëxposeerde foto's, ideeën opdoen en ongetwijfeld talloze tips ontvangen om ook uw eigen inzichten uit te breiden.
ledere fotoclub geeft zijn eigen draai aan de eigen tentoonstelling, maar samen
zullen ze de pracht en kracht van fotografie binnen Meierijstad een geheel
nieuwe dimensie geven:
• Fotocwerkgroep Zien & Doorzien, Phoenix Cultuur, 29 en 30 okt., aan de Noordkade te Veghel.
• Fotoclub Veghel, 5 en 6 november, in De Hertoghof te Veghel.
• Fotoclub Schijndel, 12 en 13 november, in De Vink te Schijndel.
• Fotoclub Rooi, 19 en 20 novemberin Odendael te Sint-Oedenrode.
• Fotogroep Zooomm, WijNu, 26 en 27 november, in de Peppelhof te Veghel.

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee