Foto-expositie ‘Dogs & Bosses’ op Fotofestijn Meierijstad 2015 

Foto-expositie ‘Dogs & Bosses’ op Fotofestijn Meierijstad 2015 Fotofestijn Meierijstad 2015
Zat. 31 okt., van 11:00 tot 17:00 uur - Zon. 1 nov., van 10:00 tot 17:00 uur

 
Je bent dat weekend van harte welkom op De Noordkade, aan de NCB-laan 52A, te Veghel. Voor de expositie van Fotowerkgroep Zien & Doorzien, van Phoenix Cultuur in het algemeen, en de foto-expositie van Leo Adank in het bijzonder.
 
Lijkt de hond wel of niet op zijn of haar baas? Dat is de vraag die ik mij heb gesteld voordat ik aan dit fotoproject begon, in oktober 2014.
Vanaf het begin heb ik gezocht naar het juiste presentatie-format van deze serie opnames. Hoe vestig ik de aandacht juist op die gelijkenissen of juist de verschillen?  Voor de fototechniek heb ik daarom gebruik gemaakt van de klassieke schildertechniek ‘Chiaroscuro’, die o.a. Rembrandt veel heeft toegepast.
In de periode vanaf februari tot oktober 2015 heb ik de fotosessies bij mij thuis in de voorkamer gedaan. De ene hond werkte beter mee dan de ander, de baasjes waren een stuk makkelijker te sturen.
De gefotografeerde honden, jong en oud, en dito bazen komen allemaal uit de wijkgedeelte waar ik woon, de Leest in Veghel, tussen De Corridor, rivier De Aa en de weg De Leest.
Kom kijken naar de opmerkelijke resultaten die ik met deze fotoserie ‘Dogs & Bosses’ wil laten zien ...
 
De pracht en kracht van foto's
Een uniek initiatief van de regionale fotoclubs: ‘Fotofestijn Meierijstad'. Waar de politiek momenteel nog volop aan het aftasten is hoe de gezamenlijke toekomst van Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel er uit moet komen zien, hebben de 5 fotoclubs deze horde allang genomen.
 
Vijf verschillende fotoclubs
Onder de naam 'Fotofestijn Meierijstad' presenteren de enthousiaste leden van
liefst vijf verschillende fotoclubs van eind oktober tot eind november hun mooiste
prenten aan het grote publiek.
De fotoclubs Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Fotogroep Zooomm (WijNu) en Fotowerkgroep Zien & Doorzien (Phoenix Cultuur) exposeren vijf achtereenvolgende weekenden eigen werk op vijf verschillende locaties.
Uitgebreid overleg heeft ertoe geleid dat het aanbod zeer divers zal zijn. Van landschappen/stillevens tot stadsfotografie en portretten. Van abstract tot avondfotografie. Daarnaast zijn er op diverse locaties AV-series en korte fotoseries, dit alles omlijst met passende muziek.
 
Spectaculaire en theatrale opening
Het Fotofestijn Meierijstad wordt op vrijdag 30 oktober om 19:30 uur op een spectaculaire en theatrale wijze geopend. Op de Noordkade aan de NCB-laan 52A in Veghel, bij Phoenix Cultuur.
Hierbij zijn de burgemeesters en wethouders uitgenodigd om de kracht en pracht van deze unieke samenwerking aan den lijve te mogen ondervinden. Dat zij er maar veel inspiratie uit mogen putten, evenals alle andere belangstellenden natuurlijk. Na de opening kan er een kop koffie worden gedronken en de expositie van Fotocollectief Zien & Doorzien worden bezocht. Komt dat Zien!
 
5 Exposities op 5 locaties
Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met de kwaliteit die de regionale amateurfotografie te bieden heeft. U zult versteld staan van de geëxposeerde foto's, ideeën opdoen en ongetwijfeld talloze tips ontvangen om ook uw eigen inzichten uit te breiden.
ledere fotoclub geeft zijn eigen draai aan de eigen tentoonstelling, maar samen
zullen ze de pracht en kracht van fotografie binnen Meierijstad een geheel
nieuwe dimensie geven:
• Fotocollectief Zien & Doorzien (Phoenix Cultuur), 31 okt. en 1 november, aan de Noordkade te Veghel.
• Fotoclub Schijndel, 7 en 8 november, in De Vink te Schijndel.
• Fotoclub Veghel, 14 en 15 november, in De Hertoghof te Veghel.
• Fotoclub Rooi, 21 en 22 november, in Odendael te Sint-Oedenrode.
• Fotogroep Zooomm (WijNu), 28 en 29 november, in de Peppelhof te Veghel.
 
Korte historie
Fotofestijn Meierijstad komt voor uit het jaarlijks foto-evenement ‘SHOOT! Fotoweekend Veghel’.
Dit evenement is heeft twee edities gekend, een in 2013 en een in 2014. ‘SHOOT! Fotoweekend Veghel’ was aanvankelijk gestart als een samenwerkingsverband tussen Fotowerkgroep Zien & Doozien (MIK/Pieter Brueghel) en Fotoclub Veghel. In 2014 sloot Fotogroep Zooomm (KBO, nu Wijnu) zich aan bij het evenement.
Na de evaluatie van het foto-evenement in 2014 hebben we besloten om de Fotoclubs uit Schijndel en Sint Oedenrode te peilen of zij interesse hadden om aan te sluiten. Na een snelle instemming heeft dat geleid tot de het samenwerkingsverband dat we Fotofestijn Meierijstad hebben genoemd.
In de maand november gaan we dus met de eerste editie van start; elke weekend vanaf 31 okt. en 1 november is er een foto-expositie, tot en met het weekend van 28 en 29 november.

Voor meer informatie:
www.fotofestijnmeierijstad.nl
www.facebook.com/FotofestijnMeierijstad

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee